Trustpilot

Blogs >  

9x De meest heerlijke thermische baden en heetwaterbronnen

9x De meest heerlijke thermische baden en heetwaterbronnen

Thermische baden zijn in IJsland zeer populair. In elke regio zijn ze te vinden, groot en klein. In dit artikel lees je de 9 mooiste baden en heetwaterbronnen.

Uiteraard is het meest bekende geothermische bad van IJsland de Blue Lagoon, maar dit is ook de duurste en het meest bezochte bad van IJsland. Daarom hebben wij hieronder 9 thermische baden en heetwaterbronnen die zeker een bezoekje waard zijn! De baden staan in willekeurige volgorde.

Krauma thermische baden

Krauma biedt in totaal vijf geothermische baden; een koud bad, twee sauna’s, een ontspanningsruimte dicht bij de open haard en twee stoombaden. Het hete water uit de baden  is afkomstig van de warmwaterbron Deildartunguhver (de krachtigste van Europa) dat wordt afgekoeld door het helderste gletsjerwater. Het restaurant serveert IJslandse gerechten van een lokale boerderij. Iets wat zeer bij de visie van Aurora past!

Vök baths

In het oosten van het land liggen de warmwaterbronnen genaamd Vök Baths. Dit complex is in 2019 geopend en dus nog vrij nieuw en onontdekt. De baden kijken uit over het Urridavatn-meer, 5 kilometer ten noorden van Eglilsstadir. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat er twee baden in het meer ‘drijven’ en naast de eigen sauna en bar is er ook een thee bar die IJslandse kruiden en bronwater gebruiken om tisane-thee te maken.

Drangsnes hot tubs

Deze hot tubs zijn direct gelegen aan zee in de Westfjorden. De hot tubs zijn nu de grootste ‘trekpleister’ van het vissersdorpje Drangsnes. Je hebt prachtig uitzicht over zee en ondertussen geniet je van het heerlijke warme water waar je in zit. Mocht je niet tegen heet water kunnen, dan zijn er nog twee andere hot tubs met een wat koele en milde temperatuur. Het is echt een toplocatie, want vanuit het hete water kan je soms walvissen zien zwemmen in de zee. 

Geosea thermische baden

Deze geothermische zeebaden zijn gelegen op een rots met een prachtig uitzicht over de baai van Húsavik. Húsavik staat bekend om de walvissen die je in deze baai kunt spotten. Met een beetje geluk kan je deze reusachtige dieren vanuit de warme baden zien zwemmen. Wat dit bad bijzonder maakt ten opzichte van de andere baden is dat het water uit een bron komt vlak bij de zee. Het hete water is zoutig en bevat veel mineralen wat goed is voor je huid. Een andere bijzonder fenomeen wat je hier in de winter ’s avonds kan zien is het noorderlicht. Een zeer spectaculaire manier om het noorderlicht te zien dansen aan de hemel. Geosea heeft een bar, meerdere baden en een sauna. Dit is misschien wel het mooiste bad in IJsland!

Geothermisch zwembad van Krossnes

Dit zwembad ligt op een zeer afgelegen plek en biedt ook prachtige vergezichten over bergen en de oceaan. Naast het indrukwekkende uitzicht is het ook hier mogelijk om walvissen te zien zwemmen in de oceaan; enorm bijzonder op deze manier. Het zwembad ligt op een zwart kiezelstrand waar vogels broeden en op zoek zijn naar eten. Je zit hier midden in de natuur!

Reykjadalur hotspring

Wat is er nu heerlijker dan na een actieve dag, in een natuurlijk warm bad te plonsen. Of eigenlijk een rivier. Voordat je heerlijk hier kan baden, zul je eerst een prachtige wandeling moeten maken waar je warmtebronnen, stomende modderpoelen en watervallen tegenkomt. Tijdens de wandeling zelf, maar natuurlijk ook wanneer je je onderdompelt in de rivier heb je adembenemend uitzicht over de groene vallei.

Canyon baths

Voordat je deze baden midden in de natuur kan betreden, ga je met een gids een wandeling maken door de schone natuur van IJsland. Aangekomen bij een kloof kan je je heerlijk onderdompelen in het aangename warme water. Hier kan je in alle rust genieten van de prachtige natuur om je heen.

Sky Lagoon

Een nieuwe geothermische lagoon gelegen dichtbij Reykjavik. In mei 2021 is de Sky Lagoon geopend. Wij zijn er geweest en het was heerlijk. Het bad heeft een natuurlijk karakter en biedt prachtige uitzichten over de zee. Er zijn hier veel faciliteiten en dus is het geen probleem om je tijd hier wat langer door te brengen. Naast de geothermische baden die er zijn, is hier nog veel meer te vinden; een zwembad gevuld met koud gletsjerwater, mist ruimtes, een waterval, een bar en café om je favoriete drankje te nuttigen en een extra bar om IJslandse gerechten uit te proberen.

Bekijk onze voorbeeldreizen en combineer jouw ideale trip door IJsland met een bezoek aan één van deze baden. 

Bekijk onze reizen

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Scroll naar boven