Trustpilot
Expeditiereis Groenland

Expeditiereis Groenland

Prijs

op aanvraag

8 dagen

(standaard)

Groenland

Reisgebied

Mei - september

Reisperiode

Ga mee op een onvergetelijk avontuur

Ga mee op een onvergetelijk avontuur in Groenland. Beleef de zomer in het Noordpoolgebied tijdens deze klassieke Disko Bay-reis. Bewonder gigantische ijsbergen, ontmoet de lokale bevolking en wees getuige van het UNESCO-werelderfgoed Ilulissat ijsfjord. Je gaat aan boord van het moderne schip Ocean Albatros voor een avontuur door West-Groenland. Reizen over zee is de beste manier om Groenland te ervaren. Van kleurrijke kustdorpjes tot bruisende miniatuursteden, van gletsjers en ijsbergen tot fjorden en torenhoge bergen: we combineren de hoogtepunten van dit prachtige land in één epische reis. Zelfs in de grotere steden die we bezoeken is de Arctische natuur nooit ver weg. Op een paar minuten lopen van de kleurrijke huizen kan je volkomen alleen voelen, omringd door wildernis. Ontmoet tijdens de reis de vriendelijke lokale bevolking van Groenland en ontdek meer over hun oude cultuur.

Dag tot dag programma

Het avontuur begint in Kangerlussuaq, voordat we het nabijgelegen Sisimiut bezoeken, de bruisende tweede stad van Groenland. Vanaf hier gaan we noordwaarts, naar de uitgestrekte basaltbergen rotsformaties van Qeqertarsuaq en Uummannaq. Vervolgens varen we zuidwaarts naar het hart van Disko Bay, waar we de Eqip Sermia-gletsjer bezoeken. 

Vervolgens komen we aan in Ilulissat. Ilulissat betekent simpelweg ‘IJsbergen’ in het Groenlands en is de thuisbasis van het verbijsterende UNESCO-werelderfgoed Ilulissat ijsfjord. Het ijs dat drijft in het fjord is afkomstig van de grootste gletsjer van het noordelijk halfrond. Nergens anders ter wereld kun je dit ijslandschap ervaren. Vanuit Ilulissat keren we via het kleine dorpje Itilleq terug naar Kangerlussuaq.

Met Zodiacs landt je regelmatig aan land bij kleine dorpjes of zelfs verlaten stranden en kan je de meest afgelegen locaties bezoeken. Wees getuige van de Arctische natuur vanuit het superieure comfort van Ocean Albatros.

Dag 1: Aankomst Kangerlussuaq
Je komt aan in Kangerlussuaq aan de westkust van Groenland. Kangerlussuaq, gelegen aan het eind van een 160 km lange fjord, is de enige stad in het binnenland van Groenland. Bij aankomst in Kangerlussuaq word je vervoerd naar de kleine haven ten westen van de luchthaven, waar de Ocean Albatros voor anker wacht. Zodiacs brengen je over een korte afstand naar het schip, waar je wordt ingecheckt. Na de verplichte veiligheidsoefening kan je genieten van een diner terwijl we koers zetten naar het arctische avontuur.

Dag 2: Sisimiut
Na het ontbijt arriveert Ocean Albatros in de kleurrijke stad Sisimiut. Met ongeveer 5.400 inwoners is het de op één na grootste stad van Groenland en een van de meest interessante steden om te verkennen. In 1756 stichtte graaf Johan Ludvig Holstein hier een kolonie en noemde deze “Holsteinsborg”. In het oudste deel van Sisimiut staan herenhuizen uit deze tijd, en het oudste dateert uit 1756. Maak een verfrissende wandeling door Spedjesø en verken het fascinerende erfgoed van de regio in het stadsmuseum. Bezoek de Artists Workshop, waar je traditionele kunstwerken rechtstreeks van de kunstenaar kan kopen. Als de avond valt, verlaten we Sisimiut en zetten koers naar de met ijsbergen bezaaide wateren van Disko Bay (Qeqertarsuup Tunua).

Dag 3: Qeqertarsuaq
Qeqertarsuaq is omringd door 1.000 meter hoge bergen. De plaats kreeg de toepasselijke naam Godhavn (“Goede Haven”) in het Deens, terwijl de Groenlandse naam “Qeqertarsuaq” eenvoudigweg “Het Grote Eiland” betekent. De uitgestrekte rood-zwarte basaltbergen van Qeqertarsuaq zijn heel anders dan de omliggende bergen en heuvels. Door de vroegere vulkanische activiteiten is de bodem van Qeqertarsuaq rijk aan voedsel voor planten.

In de middag vaart het schip meer naar het oosten en ga je met Zodiacs de kust van Kuannit te verkennen. Dit stuk kustlijn is een van de best bewaarde geheimen van Groenland; Met weelderig groen, spectaculaire basaltrotsformaties, grotten, watervallen en saffierblauwe ijsbergen, is dit deel van de kust een van de meest spectaculaire in het noordpoolgebied.

Dag 4: Uummannaq
Uummannaq zelf is een levendig dorpje. Vissers komen hier hun vangst verkopen op de lokale vismarkt. Kijk hoe vissers met hun lange lijnen aas uitgooien en op zoek gaan naar heilbot. Terug op de Ocean Albatros kan je op de buitendekken genieten van de diepe helderblauwe ijsbergen die in het fjord drijven.

Dag 5: Eqip Sermia
Vanuit Uummannaq keren we terug naar het hart van Disko Bay en zetten koers richting Eqip Sermia gletsjer. De Eqip Sermia gletsjer is één van de meest actieve gletsjers in Groenland en er kalft voortdurend ijs af. Vanuit Eqip Sermia verplaatsen we ons in de loop van de avond iets zuidwaarts richting Ilulissat, de grootste stad in Disko Bay en de ijsberghoofdstad van de wereld.

Dag 6: Ilulissat
Je bezoekt vandaag Ilulissat wat simpelweg ‘ijsbergen’ betekent. Je mag zeggen dat Ilulissat de hoofdstad van de ijsbergen is in de wereld. In geen enkele andere stad op aarde zal je zulke spectaculaire ijsbergen zien. De Ilulissat ijsfjord, dat alleen uit ijsbergen bestaat, strekt zich 70 km uit van de Disko Bay nabij de stad Ilulissat tot aan de Sermeq Kujalleq-gletsjer. Dit is de grootste gletsjer op aarde buiten Antarctica.

Ilulissat is met meer dan 4.500 inwoners de op twee na grootste stad van Groenland. De stad biedt uitstekende voorzieningen voor bezoekers. Eet lokaal en vers gevangen vis in één van de restaurants en bezoek een workshop van lokale kunstenaars. De stad heeft in de zomer een mild klimaat en is doorgaans droog en zonnig. Vanuit de stad zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes rond de ijsfjord, met opties voor alle niveaus. Tijdens het bezoek heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een boottocht naar de ijsfjord. Tijdens deze tocht ervaar je het beste hoe mooi en indrukwekkend de ijsbergen zijn.

Dag 7: Itilleq
De nederzetting Itilleq ligt aan de voet van de bergen en fjorden die het achterland van centraal Groenland omlijnen. Itilleq ligt net ten noorden van de poolcirkel en is één van de vele kleine dorpjes verspreid over het centrum van Groenland. Het dorpje bestaat uit kleurrijke huizen. Veel inwoners leven van de jacht en visserij zoals ze dat al duizenden jaren doen. De lokale bevolking laat graag hun pittoreske dorpje zien en bezoekers worden begroet met de typische, warme Groenlandse gastvrijheid. Nadat we Itilleq hebben verlaten, gaan we iets naar het zuiden de 160 km lange Kangerlussuaq Fjord binnen.

Dag 8:

Tijdens de nacht varen we de 160 kilometer lange Kangerlussuaq Fjord op. Na het ontbijt aan boord van het schip nemen we afscheid van de scheepsbemanning, het expeditieteam en de medereizigers voordat we per Zodiac aan land gaan. Je Arctische avontuur en tijd in Groenland eindigt als we aan boord gaan van de vlucht van Kangerlussuaq terug naar de zuidelijke wereld.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

Expeditiereis Groenland

Prijs

Op aanvraag

8 dagen

(niet aanpasbaar)

Groenland

Reisgebied

Hele jaar

Reisperiode

Inclusief

Volpension Cruise van 8 dagen op Ocean Albatros in een tweepersoonskamer met een eigen badkamer in de gekozen categorie (op basis van twee personen)

Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussaq, via Keflavik (ook mogelijk als opstappunt)

Transfer vanaf Kangerlussaq vliegveld naar de Ocean Albatros schip

Wandelingen met gidsen van de expeditie team

Informatieve bijeenkomsten en lezingen

Zodiac tours en foto workshop

Excursies zoals in de reisbeschrijving

Diner drankarrangement

Welkoms- en afscheidscocktail

Belastingen en landingsrechten

Link naar een digitaal dagboek na de reis, inclusief logboek, fotogalerij en een lijst met diersoorten die gezien zijn tijdens de reis.

Exclusief

Aanvullende excursies buiten de reisbeschrijving (of vermeld staan als betaalde extra’s)

Eénpersoonskamer toeslag of upgrade naar een luxere kamer

Maaltijden niet aan boord van het schip

Dranken (anders dan koffie, thee en diner-borrel arrangement)

Fooien voor bemanning

Reis- en annuleringsverzekering

Alles wat niet vermeld staat onder ‘inclusief’

Reisvoorstel aanvragen

Heb je vragen over deze reis of wil je een offerte aanvragen? We zullen na je aanvraag zo snel mogelijk contact met je opnemen (1 tot 2 werkdagen).

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven
× Stel je vraag