Trustpilot
Expeditiereis Spitsbergen

Expeditiereis Spitsbergen

Prijs

op aanvraag

8 dagen

(standaard)

Spitsbergen

Reisgebied

6-13 juni 2025

Reisperiode

Geniet van de immense schoonheid van Spitsbergen

Geniet van de immense schoonheid van Spitsbergen tijdens deze Arctische “express”. Een avonturencruise tussen walvissen, walrussen, ijsberen en miljoenen zeevogels. Beleef de hoogzomer in het Noordpoolgebied met de Ocean Albatros, één van de weinige expeditieschepen die gebouwd zijn om het pakijs in de Noordpool te weerstaan. Wees getuige van de wilde dieren in het Noordpoolgebied, van de gigantische walvissen in de oceaan tot de kleine sneeuwgors op land. 

Tijdens deze unieke cruise ervaar je de schoonheid van de natuur in dit Arctische paradijs. Deze regio, die door de laatste zucht van de Golfstroom warmer wordt gehouden dan andere gebieden op dezelfde breedtegraad, omvat een aantal van de meest spectaculaire landschappen en de grootste biodiversiteit van Svalbard. Je kunt deze reis combineren met de cruise ‘Into to the Ice’. Deze route gaat naar het noorden van Spitsbergen waar je omgeven bent door ijs.

Dag tot dag programma

Van de verborgen parels op dit unieke eiland tot de adembenemende panorama’s van de ruige natuur, het dag tot dag programma van Aurora Reizen is ontworpen om een balans te bieden tussen ontspanning, avontuur en culturele verrijking. Laat je leiden door onze uitgestippelde routes die ervoor zorgen dat je het maximale uit elke dag haalt, terwijl je genoeg ruimte hebt om zelf te verkennen en persoonlijke herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Uiteraard is het mogelijk om het dag tot dag programma naar eigen wens aan te passen, wij adviseren hier graag in.

Dag 1: Aankomst Longyearbyen, Svalbard
Je komt met een vlucht vanuit Noorwegen aan in Longyearbyen, Svalbard. Dit is de meest noordelijke stad ter wereld. Na aankomst ga je aan boord van de Ocean Albatros. Na onze verplichte veiligheidsbriefing en reddingsbootoefening kun je op het buitendek genieten van een glas champagne. Je ziet dat het expeditieschip de bewoonde wereld achter zich laat en koers zet richting het avontuur!

De Ocean Albatros vaart langs vele eilanden door prachtige fjorden. Onderweg kan je al tal van vogels spotten, zoals de kleine sneeuwgorzen tussen de rotsen, terwijl perfect gecamoufleerde paarse strandlopers langs de kust rennen. Het gekrijs van vogels kondigen de komst van de poolvos aan, het enige inheemse landroofdier op Spitsbergen (de ijsbeer wordt geclassificeerd als een zeezoogdier).

Het leven op Spitsbergen is afhankelijk van de zee. Zelfs de landzoogdieren zoals de rendieren en poolvossen zijn afhankelijk van het vocht dat wordt aangevoerd door de ijskoude Arctische wateren. Walrussen slepen hun enorme lichamen naar de stranden om uit te rusten, waar ze lekker tegen elkaar aan kruipen voor warmte en bescherming. Beluga’s zwemmen in de wateren voor de kust en eten vis en schaaldieren van de zeebodem. Verder uit de kust smullen de enorme, vriendelijke baleinwalvissen van roeipootkreeftjes en kleine vissen.

De exacte landingsplaatsen die we in het westen en noorden van Spitsbergen bezoeken, zullen worden bepaald door de wind-, zee- en ijsomstandigheden. Dit verschilt van dag tot dag. Zo ver naar het noorden zijn alle menselijke activiteiten onderworpen aan de grillen van Moeder Natuur. Enkele mogelijkheden om te verkennen in het westen en noorden zijn de prachtige landschappen van Regnardneset, een zodiac cruise langs Lilliehöök gletsjer, voormalig walvisstation Smeerenburg en Alkefjellet. Tijdens de cruise gaat de kapitein verder noordelijk varen, afhankelijk van het pakijs en weersomstandigheden. Dit is ook het gebeid van de ijsbeer. Onderweg zal je verschillende fjorden invaren zoals de Liefde fjord, Kongsfjord en Ny Alesund.

Dag 8: Terug naar Longyearbyen
In de ochtend kom je aan in de haven van Longyearbyen. Na het ontbijt neem je afscheid van de bemanning en expeditie team. Met een transfer ga je terug naar het vliegveld van Svalbard.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

Expeditiereis Spitsbergen

Prijs

Op aanvraag

8 dagen

(standaard)

Spitsbergen

Reisgebied

6-13 juni 2025

Reisperiode

Inclusief

Cruise van 8 dagen/7 nachten op Ocean Albatros in een tweepersoonskamer met een eigen badkamer in de gekozen categorie (op basis van twee personen)

Retour Vlucht Oslo – Longyearbyen (op aanvraag)

Transfer vanaf Longyearbyen vliegveld naar centrum en Ocean Albatros op dag 1 en 8

Engelssprekend personeel

Informatieve bijeenkomsten en lezingen

Zodiac tours en foto workshop

Excursies zoals in de reisbeschrijving

Diner drankarrangement

Welkoms- en afscheidscocktail

Belastingen en landingsrechten

Link naar een digitaal dagboek na de reis, inclusief logboek, fotogalerij en een lijst met diersoorten die gezien zijn tijdens de reis.

Exclusief

Aanvullende excursies buiten de reisbeschrijving (of vermeld staan als betaalde extra’s)

Eénpersoonskamer toeslag of upgrade naar een luxere kamer

Maaltijden niet aan boord van het schip

Dranken (anders dan koffie, thee en diner-borrel arrangement)

Fooien voor bemanning

Reis- en annuleringsverzekering

Alles wat niet vermeld staat onder ‘inclusief’

Reisvoorstel aanvragen

Heb je vragen over deze reis of wil je een offerte aanvragen? We zullen na je aanvraag zo snel mogelijk contact met je opnemen (1 tot 2 werkdagen).

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven
× Stel je vraag