Trustpilot

Blogs >  

Duurzaam reizen bij Aurora Reizen

Duurzaam reizen bij Aurora Reizen

Duurzaam reizen wordt in de reisbranche steeds belangrijker. Steeds meer reizigers hebben de behoefte om duurzaam op reis te gaan. Ook de IJslandse toeristenorganisaties zetten zich steeds meer in voor een duurzame vakantie.

Kleinschalige reisorganisatie

Aurora Reizen is een kleinschalige reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar IJsland. Onze visie is om uitsluitend te werken met lokale aanbieders en veelal familie gerunde guesthouses en hotels. Aurora Reizen is aangesloten bij de branchevereniging VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties). De VvKR is speciaal voor de kleinschalige reisorganisaties. De reisorganisaties die aangesloten zijn bij de VvKR zijn vaak al een stuk duurzamer aan het werk dan grotere reisbureaus. Zo bieden wij, net als de meeste VvKR-leden, bestemmingen aan die minder massaal bezocht worden en werken we met lokale partners. Een voordeel van samenwerken met lokale partners is dat je voor lokale werkgelegenheid zorgt, want ook in IJsland zijn er gebieden waar de jongeren steeds vaker weg trekken en in de grotere steden gaan wonen.

Duurzaam reizen

De VvKR heeft een samenwerkingsovereenkomst met Trees for All voor de compensatie van CO² door het planten van bomen. Zo kunnen wij in samenwerking met Trees for All de uitstoot van je reis compenseren. Trees for All plant bomen in Nederland, maar ook op andere werelddelen. Gezien er 10 miljard bomen per jaar verdwijnen is het van grootste belang dat bomen worden aangeplant. De VvKR doneert tevens ieder jaar een bedrag aan Trees for All.

Bij Aurora Reizen kan je ook gebruiken maken van de mogelijk om CO² neutraal rond te reizen, daarbij zijn wij als organisatie ook bezig om standaard CO² neutrale reizen aan te bieden. Heb je vragen omtrent duurzaam reizen, laat het ons weten via info@aurorareizen.nl

Bekijk onze reizen

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Scroll naar boven
× Stel je vraag