Trustpilot

Blogs >  

Een heerlijk dagje Reykjavik

Een heerlijk dagje Reykjavik

Tijdens een reis door IJsland zal je het ontdekken van ‘s werelds noordelijkste hoofdstad, Reykjavik, niet overslaan. Meestal eindigt jouw avontuurlijke rondreis door IJsland hier waar je nog even snel de leukste souvenirs kan kopen als herinnering aan jouw vakantie. Deze gezellige hoofdstad is zeker ook een grote tip voor een leuke city trip! Hierbij de meest interessante bezienswaardigheden voor een gezellige dag in de hoofdstad van IJsland.

De grootste kerk van Reykjavik

Voor iedereen die een uitzicht wil over de hoofdstad, is de Hallgrimskirkja kerk dé plek om naartoe te gaan. Deze staat in het midden van de stad, aan het einde van de bekende Regenboogstraat (perfect voor jouw Instagram-kiekje!). Tevens is het ook het grootste gebouw van heel IJsland met een 74,5 meter hoge toren, gelukkig kan je met een lift naar boven. 

Reykjavik’s bijzondere kunstwerk

Aan de waterkant van de stad bevindt zich De Sun Voyager. Het is maar een paar minuten lopen vanaf het centrum en door de ligging van de bezienswaardigheid aan de kust, heb je prachtig uitzicht over het water en de Mount Esja. Zeker de moeite waard om een aantal foto’s te maken! Tip; vooral met zonsondergang kan je hele mooie plaatjes schieten. Houd er wel rekening mee dat de zon in de zomer niet ondergaat in IJsland. Vanaf hier kan je ook langs de oude haven van Reykjavik wandelen. Inmiddels is deze plek omgetoverd tot een levendige buurt maar nog steeds komen er vissersboten afvaren. Tip; deze buurt heeft de beste visrestaurants.

Concertgebouw Harpa

6 minuten verder lopen vanaf De Sun Voyager, vind je het duurste concertgebouw van IJsland. Dit gebouw is vernoemd naar een symbool voor hoop en liefde; ‘Harpa’. Het heeft maar liefst 120 miljoen euro gekost(!). De buitenkant van het gebouw heeft een zeer bijzonder aanzicht, maar ook van binnen zal het je verrassen. IJsland staat bekend om zijn prachtige natuur, maar ook heeft het een interessante cultuur waar je meer over te weten kunt komen in dit gebouw. Tijdens de show leer je ook meer over de historie van het eiland en Reykjavik zelf.

Laugavegur en Skólavördustígur: de winkelstraten van Reyjkavik

Lekker shoppen in deze straten is een aanrader; vintage winkels, leuke hebbedingetjes of souvernirs, het is er allemaal te vinden. Het is een leuke plek waar je een middagje rond kan dwalen en koffie kan drinken in één van de vele tentjes of bars. Rondom en in deze straten zijn er ook veel uitgaansgelegenheden. Reykjavik staat bekend om het goede nachtleven en alles ligt van elkaar af op loopafstand. Ga je toch liever uiteten? Dan zijn er rondom de deze straten genoeg opties! IJslanders kunnen goed koken en wie wil er nu niet één keer een lokaal gerecht geproefd hebben?  

Talloze musea

In Reykjavik zijn er talloze musea te vinden. Wil je meer te weten komen over de historie van IJsland? Bezoek dan het Saga museum. Zo zie je de ontwikkelingen op het eiland van de tijd van Vikingen tot nu. Nog geen genoeg van het IJslandse natuurschoon? Maak dan kennis met gletsjers, vulkanen en het noorderlicht door middel van interactie in het Perlan museum. Er zijn ook tentoonstellingen bij te wonen waar ze natuurfenomenen hebben na gemaakt. De echte IJsland kenner weet dat IJsland een goede bestemming is om walvissen te spotten. In de hoofdstad Reykjavik kom je in het Whales of Iceland museum alles te weten over de walvissen die in de IJslandse wateren leven. Er zijn 23 indrukwekkende replica’s nagemaakt (en met de hand geschilderd) en ondertussen lijkt het alsof je je onder water bevindt door de nagebootste geluiden. Met een VR-bril ervaar je hoe het is om met orka’s en walvissen te zwemmen! Hoe vet!

Noorderlicht spotten in Reykjavik

Ben je in de winter in Reykjavik? Dan is de kans om het noorderlicht te kunnen zien aanwezig. Noorderlicht spotten in een stad is niet ideaal, omdat er veel ‘lichtvervuiling’ is, maar toch zijn er plekken in en rond Reykjavik om het noorderlicht te kunnen spotten. Hierbij enkele tips om het natuurfenomeen te spotten; Grotta, het westelijke puntje van Reykjavik. Perlan, een hoog gelegen gebied, omringd door een bos. Ben je met de auto? Dan is een korte rit naar Heiðmörk een goede optie. Hier ben je ver genoeg verwijderd van de stadslichten en heb je een weids uitzicht.

Bekijk onze reizen

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Scroll naar boven