Trustpilot
Eilandhoppen op de Faeröer

Eilandhoppen op de Faeröer

Reis door de Faeröer en beleef de unieke natuur, cultuur en mysterieuze geschiedenis.

v.a. €1.795 p.p.

(bij twee personen)

8 dagen

(meer of minder mogelijk)

Faeröer

Reisgebied

Hele jaar

Reisperiode

Beleef de rijke cultuur en unieke natuur

Ga eilandhoppen op de Faeröer en beleef de unieke natuur, een mysterieuze geschiedenis en een rijke cultuur van de Faeröer. Beleef de Faeröer door verschillende eilanden te ontdekken die elk zijn eigen charmes hebben. Het ene eiland staat bekend om de hoge bergen en ruige rotswanden, een ander door pittoreske dorpjes, fjorden en de verhalen van de spannende geschiedenis. Wanneer je van eiland naar eiland rijdt, zijn er op de autoroutes ook genoeg vergezichten die je vast wilt leggen. Oftewel, de Faeröer eilanden zullen een overweldigende indruk achterlaten.

Dag tot dag programma

Van de verborgen parels op deze unieke eilanden tot de adembenemende panorama’s van de ruige natuur, het dag tot dag programma van Aurora Reizen is ontworpen om een balans te bieden tussen ontspanning, avontuur en culturele verrijking.

Laat je leiden door onze uitgestippelde routes die ervoor zorgen dat je het maximale uit elke dag haalt, terwijl je genoeg ruimte hebt om zelf te verkennen en persoonlijke herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Uiteraard is het mogelijk om het dag tot dag programma naar eigen wens aan te passen, wij adviseren hier graag in.

Dag 1: Kopenhagen – Vágar
Aangekomen op het vliegveld kan je je auto ophalen en doorrijden naar je accommodatie gelegen op hetzelfde eiland; Vágar. De rest van de dag kan je spenderen om dit eiland te ontdekken; rijd naar één van de mooiste dorpjes van de Faeröer met prachtige uitzichten over de kust met hoge rotswanden. Ook kan je er voor kiezen om naar een verborgen parel te wandelen, het uitzichtpunt Dunnesdrangar. Hier heb je uitzicht over reusachtige rotsblokken, de oceaan en groene landschappen.

Dag 2: Vágar – Eysturoy
Het eiland Vágar zit vol met nog meer verrassingen die je aan het begin van de dag kan bezoeken. De hike Trælanípa met de Bøsdalafoss aan het einde is een parel die niet mag ontbreken tijdens je reis door de Faeröer. Het is een makkelijke route met uitzicht over het meer dat boven de oceaan ‘hangt’ en aan het einde ervan word je beloond met een prachtige waterval die de oceaan in stroomt. Let wel op, je loopt langs hoge kliffen. Vervolg je dag met het bezoeken van het afgelegen dorpje Tjørnuvík, dat wordt omringd door indrukwekkende bergen. Vanaf het strand is de rotsformatie ‘The Giant and The Witch’ te zien.

Dag 3: Eysturoy
In het noorden van het eiland Eysturoy ligt het pittoreske dorpje Gjógv. Neem hier de tijd om van de uitzichten te genieten, wandel langs de natuurlijke haven. Hier heb je tevens ook een breed uitzicht over het eiland Kalsoy. Langs de kloof heb je de kans om papegaaiduikers aan het werk te zien om hun jongeren te voeden. Wil je nog een mooi uitzicht over het dorpje dat zich tussen de hoge bergen bevindt? Loop dan door naar de Crown Princess Mary’s Bench.

Dag 4: Eysturoy – Noordelijk Faeröer
Vandaag verlaat je Eysturoy en rijd je naar het vissersdorp Klaksvik. Hier heb je mooi uitzicht over andere eilanden wanneer je naar Klakkur loopt. De andere eilanden waar je naar kijkt, zijn Kalsoy en Kunoy. Via Kunoy zelf kan je naar het meest noordelijke dorpje rijden van de Faeröer; Viðareiði. Dit dorpje ligt tussen twee hoge bergen in wat zorgt voor een prachtplaatje. Eén van deze bergen is tevens de hoogste van alle eilanden (844 meter).

Dag 5: Noordelijk Faeröer
Kalsoy is een eiland dat ook wordt gekenmerkt door hoge bergen en ruige kliffen. Om hier het uiterste uit te halen, wandel je naar de vuurtoren Kallin waar je prachtige uitzichten hebt over de Atlantische Oceaan en groene valleien. Wanneer je nog niet genoeg hebt van de schoonheden van de Faeröerse bergen, dan raden we aan om een stop te maken bij het dorp Mikladur en loop naar het beeld van de ‘zeehondenvrouw’. Laat je hier verrassen door de panoramische vergezichten.

Dag 6: Noordelijk Faeröer – Tórshavn
Vandaag heb je de mogelijkheid om het dorpje Oyndarfjørður te verkennen, bekend om de Rocking Stones. Deze zijn zo bijzonder geworden omdat ze, als je goed kijkt, continu in beweging zijn. Sommige inwoners beweren dat er een tovenares is geweest die twee piratenschepen heeft omgetoverd tot deze twee stenen, omdat ze slechte bedoelingen hadden bij de lokale bevolking. De rest van de dag is tot eigen besteding. Zo kan je de oude Pastorie bezoeken in Nes (let wel op de openingstijden) en vervolgens doorrijden naar Æðuvík om een wandeling te maken langs de windmolens.

Dag 7: Tórshavn
Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer. Wanneer je het oude gedeelte binnen komt lopen, bevind je je in een echte middeleeuwse stad. Je waant je door een wirwar van steegjes en nauwe doorgangen, trappen, rotsen en schattige zwarte huisjes. Deze huisjes vind je alleen op de Faeröer. Dichtbij Tórshavn is de plaats Kirkjubøur te vinden; een dorp dat de historie en cultuur van de Faeröer eilanden vertegenwoordigt. Naast de jaren oude boerderij, bevindt zich hier ook de Magnus-kathedraal en een kleine middeleeuwse kerk.

Het is tijd om afscheid te nemen van de Faeröer. Je rijdt terug naar de luchthaven waar je de huurauto gaat inleveren en weer terugvliegt naar Kopenhagen.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

Eilandhoppen op de Faeröer

v.a. €1.795 p.p.

(bij twee personen)

8 dagen

(meer of minder mogelijk)

Faeröer

Reisgebied

Hele jaar

Reisperiode

Inclusief

Vlucht Kopenhagen/Keflavik-Vágar

7 overnachtingen in guesthouses en hotels op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer met een gedeelde douche en toilet.

7 etmalen autohuur, onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en CDW. (voorwaarden autohuur).

Informatiepakket, waaronder een wegenkaart (één per auto).

Exclusief

Vlucht Amsterdam-Kopenhagen v.v. (Aurora Reizen biedt de mogelijkheid om de vliegreis optioneel bij te boeken)

Tolwegen (onderzeetunnels) en lokale veerdiensten

Excursies

Overige maaltijden

Brandstof auto

Toeslag extra bestuurder

Reserveringskosten (€25,-)

Reisverzekering, annuleringsverzekering en afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW (voorwaarden autohuur Faeröer Eilanden)

Reisvoorstel aanvragen

*Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 375,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost..

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven