Trustpilot
5 dagen Ilulissat: IJsbergen in de middernachtzon

5 dagen Ilulissat: IJsbergen in de middernachtzon

v.a. €2.400 p.p.

(bij 2 personen)

5 dagen

(aanpasbaar)

Groenland

Reisgebied

Juni - september

Reisperiode

IJsbergen in de middernachtzon

Ervaar tijdens deze reis het prachtige Ilulissat, met zijn omringde hoge ijsbergen en gletsjers. Maak één van de meest mooie wandelingen, waar de ijsbergen voorbijdrijven en waar je aan het eind de UNESCO beschermde ijsfjord ‘Kangia’ zal bewonderen. Verschillende dag tours zijn mogelijk vanuit Ilulissat; wandel naar een uitzichtpunt over de Groenlandse ijskap, lagunes en watervallen of zeil door de Pakitsoq fjord. Kajak naar een ijsfjord of bezoek de afbrokkelende gletsjer Eqi. Naast alle avontuurlijke excursies, maak je ook een historische stadswandeling door Ilulissat, waar je een beter inzicht krijgt in de Groenlandse cultuur en geschiedenis.

Deze reis is ook mogelijk als een vierdaagse reis. De vrije dag in Ilulissat vervalt bij een vierdaagse reis. Icelandair vliegt vanuit Keflavik elke dinsdag en zaterdag naar Ilulissat. Aurora Reizen biedt ook vluchten van en naar Amsterdam en Brussel aan. Deze vluchten worden optioneel opgenomen in het reisvoorstel.

Dag tot dag programma

Van de verborgen parels op dit unieke eiland tot de adembenemende panorama’s van de ruige natuur, het dag tot dag programma van Aurora Reizen is ontworpen om een balans te bieden tussen ontspanning, avontuur en culturele verrijking.

Laat je leiden door onze uitgestippelde routes die ervoor zorgen dat je het maximale uit elke dag haalt, terwijl je genoeg ruimte hebt om zelf te verkennen en persoonlijke herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Uiteraard is het mogelijk om het dag tot dag programma naar eigen wens aan te passen, wij adviseren hier graag in.

Dag 1: Keflavik – Ilulissat
Vanuit Keflavik vlieg je naar Ilulissat. Je wordt opgehaald op de luchthaven en gaat naar het hotel in Ilulissat. Afhankelijk van de vluchttijden heb je de mogelijkheid om Ilulissat op eigen gelegenheid te zien. Je kunt een wandeling maken naar het ijsfjord waar je de gigantische ijsbergen voor de eerste keer gaat zien.

Dag 2: Ilulissat
Het is een geweldige ervaring om dichtbij walvissen te spotten. Er zijn 15 soorten walvissen in Groenland. In de zomer komt de bultrug, de gewone dwergvinvis en de gewone vinvis vaak voor in de wateren rond Ilulissat. De walvissen zwemmen in de zomer door de hele Disko-baai; soms dicht bij de stad, soms in het ijsfjord of in het noorden bij het eiland Arveprinsens Eiland.

In de avond kan je de volgende excursie maken. Je kunt varen langs de ijsbergen tijdens de middernachtzon. Zonnige nachten kun je ervaren ten noorden van de poolcirkel, waar de zon in de zomer nooit ondergaat achter de horizon. In Ilulissat is de middernachtzon aanwezig van 22 mei tot 24 juli, maar de hele maand augustus zullen er ook zeer lichte nachten zijn.

Dag 3: Ilulissat
Vandaag heb je de mogelijkheid om een dagexcursie te maken naar de Eqi-gletsjer. De Eqi-gletsjer loopt 80 kilometer ten noorden van Ilulissat het fjord in. Het is mogelijk om per boot heel dicht bij de gletsjer te komen en enorme stukken ijs te zien afbreken. De donderende geluiden van brokken ijs die in het water vallen is indrukwekkend. Tijdens de excursie naar de Eqi-gletsjer varen we in moderne, comfortabele boten. De route voert ons noordwaarts langs de kust, langs Bredebugt, de nederzetting Oqaatsut en het grote fjordsysteem genaamd Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden worden gespot. Verderop langs de route passeren we de Ataa Strait, die wordt omgeven door steile bergen met vogels en watervallen. Onze boten, die versterkt zijn om in ijskoude wateren te varen, blijven ongeveer 2 uur voor de gletsjer en wachten tot het ijs afkalft. Ondertussen wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

Dag 4: Ilulissat
Vandaag kan je de dag vrij besteden. Je kunt een mooie wandeling maken in en rond Ilulissat. Ilulissat kent vele restaurants en winkels waar je een leuk souvenir kan kopen.

Dag 5: Ilulissat – Keflavik
Na het ontbijt neem je afscheid van Groenland. Je wordt teruggebracht naar het vliegveld waar je het vliegtuig terugneemt naar Keflavik.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

5 dagen Ilulissat: IJsbergen in de middernachtzon

v.a. €2.400 p.p.

(bij twee personen)

5 dagen

(meer of minder mogelijk)

Groenland

Reisgebied

Jun - Sep

Reisperiode

Inclusief

Vlucht Keflavik- Ilulissat v.v.

4 overnachtingen in een hotel op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer met een eigen douche en toilet.

Hike naar Sermermiut ijsfjord

Middernachtzon boottocht

Dagexcursie naar Eqi-gletsjer

Whale watch Ilulissat

Shuttle service Ilulissat

Uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart en reisgids (één per auto).

Exclusief

Vlucht Amsterdam-Keflavik v.v (Aurora Reizen biedt de mogelijkheid om de vliegreis optioneel bij te boeken)

Overige maaltijden

Reserveringskosten (€ 25,-)

Reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

*Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 375,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost..

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven