Trustpilot

Home > Groenland

Wandelparadijs Zuid-Groenland

Wandelparadijs Zuid-Groenland

v.a. €1.650 p.p.

(bij 2 personen)

10 dagen

(aanpasbaar)

Zuid Groenland

Reisgebied

juni - september

Reisperiode

Een wandelparadijs

Tijdens deze 10-daagse reis door het zuiden van Groenland ga je alle landschappen zien die deze regio te bieden heeft. Eindeloze vergezichten, schitterende fjorden, indrukwekkende (ijs)bergen en gletsjers. Naast de bezienswaardigheden van de 5-daagse reis bezoek je ook het zuidelijkste stadje van Groenland; Nanortalik. Het stadje ontleent zijn naam aan de ijsberen die elk voorjaar met het pakijs vanuit Oost-Groenland naar binnen drijven.

Je hebt tijdens de reis ruim de tijd om mooie wandelingen te maken langs de groene weides en de immense bergen. Bij goed weer ga je met een helikopter terug naar Narsarsuaq waar je deze ultieme reis door Zuid-Groenland afsluit met een boottrip door het Qooroq ijsfjord.

Icelandair vliegt vanuit Keflavik elke dinsdag en zaterdag naar Narsarsuaq (Zuid-Groenland). Aurora Reizen biedt ook aansluitende vluchten van en naar Amsterdam en Brussel aan. Deze vluchten worden optioneel opgenomen in het reisvoorstel.

Dag tot dag programma

Van de verborgen parels op dit unieke eiland tot de adembenemende panorama’s van de ruige natuur, het dag tot dag programma van Aurora Reizen is ontworpen om een balans te bieden tussen ontspanning, avontuur en culturele verrijking.

Laat je leiden door onze uitgestippelde routes die ervoor zorgen dat je het maximale uit elke dag haalt, terwijl je genoeg ruimte hebt om zelf te verkennen en persoonlijke herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Uiteraard is het mogelijk om het dag tot dag programma naar eigen wens aan te passen, wij adviseren hier graag in. 

Dag 1: Keflavik – Narsarsuaq
Vanuit Keflavik vlieg je naar Zuid-Groenland en kom je aan in Narsarsuaq waar je tevens overnacht. Bij aankomst ga je naar je accommodatie, waar je in de avond een wandeling kan maken in de omgeving van het dorpje.

Dag 2: Narsarsuaq – Igaliku
In de ochtend ga je met de boot naar Itilleq waar je vervolgens een wandeling maakt naar één van de mooiste dorpen in Groenland, Igaliku. Rond het dorpje zijn verschillende wandelmogelijkheden. Een wandeling van 17 km gaat naar het plateau, dat een prachtig uitzicht biedt op de Qooroq-ijsfjord, de gestrande ijsbergen op de onderwatermorene bij de ingang van de fjord en de enorme gletsjer aan de kop van de fjord. Het is de perfecte plek voor een picknick! De “watervalwandeling” (ongeveer 15 km) is een andere populaire dagtocht. Een reeks prachtige watervallen tuimelt naar beneden richting Tunulliarfik Fjord. Deze wandeling kan worden gecombineerd met de top van de Nuuluk-berg (823 m), die ten zuiden van Igaliku ligt (20-22 km).

Dag 3: Igaliku – Qaqortoq
Met een boot transfer vaar je naar Qaqortoq. Qaqortoq is met 3.300 inwoners de grootste stad van Zuid-Groenland. Het is het belangrijkste onderwijscentrum in Zuid-Groenland. De vele jonge mensen geven de stad een levendige sfeer.

Dag 4: Qaqortoq
Qaqortoq de thuisbasis van veel Groenlandse kunstenaars, die hun stempel op de stad hebben gedrukt. Het project “Stone and Man” bestaat uit meer dan 30 sculpturen die door verschillende kunstenaars in de granieten ondergrond zijn uitgehouwen. Deze permanente tentoonstelling maakt een wandeling door de stad tot een heel bijzondere ervaring. Iets verderop, bij de haven zie je dagelijks jagers en visser hun vangst van de dag verkopen op de nabijgelegen markt. Vanuit Qaqortoq kunt u tijdens een korte excursie ook de beroemde ruïnes van de Hvalsey-kerk bezoeken.

Dag 5: Qaqortoq – Nanortalik
Met een bootransfer ga je in de ochtend van Qaqortoq naar Nanortalik. Verblijf je drie nachten.

Dag 6: Nanortalik
De meest zuidelijke stad van Groenland, Nanortalik, ontleent zijn naam aan de ijsberen die elk voorjaar met het pakijs vanuit Oost-Groenland naar binnen drijven. Vroeger trokken veel jagers in het voorjaar naar de buitenste eilanden om op zeehonden te jagen. Nanortalik is de Zuid-Groenlandse stad die deze traditie het langst heeft behouden. Jagen maakt voor veel gezinnen deel uit van het dagelijks leven en is eeuwenlang de enige manier geweest om in Groenland te kunnen overleven.

Dag 7: Nanortalik
In Nanortalik is één van de mooiste musea van Groenland gevestigd. Het museum bevat verschillende oude koloniale huizen, een verzameling kajaks en umiaks (grote boten van huid), een Inuit-nederzetting met graszodenhutten en zomertenten en nog veel meer. Je kunt kortere wandelingen maken naar uitkijkpunten of een bezoek brengen aan de prachtige Tasermiut Fjord tijdens een boottocht. Het gebied is wereldberoemd onder klimmers en bergbeklimmers, maar ambitieus hoef je niet te zijn! Het is een geweldige ervaring om gewoon een boottocht op de fjord te maken. Wij raden aan om een boottocht van tevoren te boeken.

Dag 8: Nanortalik-Narsarsuaq
Wanneer de weersomstandigheden het toelaten vlieg je met een helikoptertransfer naar Narsarsuaq waar je nog twee nachten verblijft. Rond Narsarsuaq zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De afstanden variëren van 4 tot 18 kilometer en brengen je naar prachtige uitzichten over het fjordenlandschap.

Dag 9: Narsarsuaq
Je maakt vandaag een dagtocht naar Qassiarsuk. Het dorp Qassiarsuk ligt aan de overkant van de fjord op ca. 15 minuten varen vanaf Narsarsuaq. De hedendaagse Inuit-schapenboeren cultiveren precies hetzelfde land dat de Viking Eric de Rode meer dan 1000 jaar geleden ook deed voor zijn Noorse nederzetting. Maak een wandeling door het dorp, dat oude geschiedenis en het moderne leven op prachtige wijze combineert. Bezoek het openluchtmuseum Brattahlid (toegangsprijs niet inbegrepen), dat bestaat uit de replica’s van de Tjodhilde-kerk en een Noors langhuis of maak een wandeling van Qassiarsuk naar de Sermilik Fjord aan de andere kant van het schiereiland. Halverwege heb je een prachtig uitzicht over beide fjorden; Sermilik is meestal gevuld met ijsschotsen. Als je de grindweg helemaal tot het einde volgt, bereik je de schapenboerderij Tasiusaq (16 km retour).

Dag 10: Narsarsuaq-Keflavik

Op de laatste dag maak je een boottocht naar de Qooroq ijsfjord. Een boottocht tussen ijsbergen in alle kleuren, maten en vormen. Als de gletsjer in zicht is, wordt de motor van de boot gestopt, zodat je kunt genieten van de absolute stilte en een drankje gekoeld met gletsjerijs – meer dan 1000 jaar oud! Na de boottocht wordt het tijd om afscheid te nemen van Groenland. Op het vliegveld van Narsarsuaq neem je het vliegtuig naar Keflavik.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

Wandelparadijs Zuid-Groenland

v.a. €1.650 p.p.

(bij twee personen)

10 dagen

(meer of minder mogelijk)

Zuid Groenland

Reisgebied

juni - september

Reisperiode

Inclusief

9 overnachtingen in guesthouses, farmstay en hotels op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer met een gedeelde douche en toilet.

Alle boottransfers in Groenland, incl. transport bagage

3 etmalen autohuur, onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en CDW. (voorwaarden autohuur).

Boottrip Qooroq ijsfjord

Shuttle service Narsarsuaq

Helikoptertransfer Nanortalik – Narsarsuaq (wanneer de weersomstandigheden het toelaten).

Uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart en reisgids (één per auto).

Exclusief

Vlucht Amsterdam-Keflavik en Keflavik- Narsarsuaq* v.v. (Aurora Reizen biedt de mogelijkheid om de vliegreis optioneel bij te boeken)

Overige maaltijden

Reserveringskosten (€25,-)

Reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

*Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 375,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost..

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven