Trustpilot

Home > Groenland

Vikingen en Fjorden

Vikingen en Fjorden

v.a. €975 p.p.

(bij 2 personen)

5 dagen

(aanpasbaar)

Zuid Groenland

Reisgebied

juni - september

Reisperiode

Unieke landschappen

Veel gebieden en plekken in het zuiden van Groenland zijn ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze representeren unieke landschappen en een arctische landbouwgeschiedenis. Tijdens deze 5-daagse reis kom je langs de meest interessante plekken; Hvalsey, Igaliku, Qassiarsuk en het kleurrijke dorpje Qaqortoq. In Qassiarsuk bezoek je onder andere de overgebleven Noorse ruïnes, gevolgd door een prachtige wandeling langs een fjord met aan de andere kant de torenhoge berg ‘Burfjeld’.

Naast alle schattige en mooie dorpjes kom je natuurlijk ook oog in oog te staan met ijsbergen in alle maten, kleuren en vormen en is er de optie om nog verschillende wandelingen te maken. Loop naar het prachtige uitzichtpunt op de Qooroq-ijsfjord of wordt aan het einde van de wandeling beloond met een reeks watervallen.

Icelandair vliegt vanuit Keflavik elke dinsdag en zaterdag naar Narsarsuaq (Zuid-Groenland). Aurora Reizen biedt ook aansluitende vluchten van en naar Amsterdam en Brussel aan. Deze vluchten worden optioneel opgenomen in het reisvoorstel.

Dag tot dag programma

Van de verborgen parels op dit unieke eiland tot de adembenemende panorama’s van de ruige natuur, het dag tot dag programma van Aurora Reizen is ontworpen om een balans te bieden tussen ontspanning, avontuur en culturele verrijking.

Laat je leiden door onze uitgestippelde routes die ervoor zorgen dat je het maximale uit elke dag haalt, terwijl je genoeg ruimte hebt om zelf te verkennen en persoonlijke herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Uiteraard is het mogelijk om het dag tot dag programma naar eigen wens aan te passen, wij adviseren hier graag in. 

Dag 1: Keflavik – Narsarsuaq
Vanuit Keflavik vlieg je naar Zuid-Groenland en kom je aan in Narsarsuaq waar je tevens overnacht. Bij aankomst ga je naar je accommodatie, waar je in de avond een wandeling kan maken in de omgeving van het dorpje.

Dag 2: Narsarsuaq – Igaliku
In de ochtend ga je met de boot naar Itilleq waar je vervolgens een wandeling maakt naar één van de mooiste dorpen in Groenland, Igaliku. De kleurrijke huisjes zijn prachtig gelegen aan een fjord. Rond het dorpje kan je prachtige wandelingen maken naar uitzichtpunten en watervallen. Onderweg kan je met een beetje geluk nog mooie mineralen en stenen vinden zoals maansteen (Labradoriet).

Dag 3: Igaliku – Qaqortoq
In de ochtend maak je een boottrip naar de Qooroq ijsfjord. Je begeeft je tussen ijsbergen die in allerlei maten, vormen en kleuren voorkomen. Bij de ijsbergen wordt de motor gestopt zodat je met een drankje, gekoeld door gletsjerijs van meer dan 1000 jaar oud, in alle rust van de omgeving kan genieten. Je verblijft twee nachten in Qaqortoq.

Dag 4: Qaqortoq

Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland met ongeveer 3.300 inwoners. De stad staat bekend om het project “Stone and Man”, dat bestaat uit meer dan 30 sculpturen die door verschillende kunstenaars in het granieten gesteente zijn uitgehouwen. Vanuit Qaqortoq bezoek je de beroemde Hvalsey-kerk. De ruïne van de Hvalsey-kerk ligt tussen groene graslanden. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse ruïnes in Zuid-Groenland, met muren tot 6 m hoog

Dag 5: Qaqortoq – Keflavik
In de ochtend ga je met een boottransfer naar Qassiarsuk waar je de mogelijk hebt om een mooie wandeling te maken in de omgeving van Qassiarsuk. Dit gebied staat bekend om verschillende Noorse ruïnes. De uitzichten zijn hier prachtig met groene weides en drijvende ijsbergen in de fjorden. Vervolgens vaar je nog een keer door de prachtige Groenlandse fjorden terug naar Narsarsuaq waar je het vliegtuig terugneemt naar Keflavik.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

Vikingen en Fjorden

v.a. €975 p.p.

(bij twee personen)

5 dagen

(meer of minder mogelijk)

Zuid Groenland

Reisgebied

juni - september

Reisperiode

Inclusief

4 overnachtingen in guesthouses, farmstay en hotels op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer met een gedeelde douche en toilet.

Alle boottransfers in Groenland, incl transport bagage

Boottrip Qooroq ijsfjord

Boottrip Hvalsey ruïne kerk

Shuttle service Narsarsuaq

Uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart en reisgids (één per auto).

Exclusief

Vlucht Amsterdam-Keflavik en Keflavik- Narsarsuaq* v.v. (Aurora Reizen biedt de mogelijkheid om de vliegreis optioneel bij te boeken)

Overige maaltijden

Reserveringskosten (€25,-)

Reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

*Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 375,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost..

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven