Trustpilot

Home > IJsland

Familiereis West is Best

Familiereis West is Best

v.a. €875 p.p.

(bij 2 personen)

6 dagen

(aanpasbaar)

Zuid IJsland

Reisgebied

Alle seizoenen

Reisperiode

Familiereis voor iedereen

De korte vakantie West is Best is een prettige kennismaking met West-IJsland en een prima alternatief als je Zuid-IJsland al ontdekt hebt. Vanuit Keflavik ga je met de auto richting de Borgarfjörður vallei waar je enkele dagen verblijft. Bezoek de ‘lavawaterval’ Hraunfossar en de krachtige heetwaterbronnen Deildartunguhver of ga met een gids mee naar de ‘Kloofbaden’ waar je midden in de natuur jezelf kan onderdompelen in één van de twee aangelegde baden die gevoed worden door natuurlijke heetwaterbronnen. De (familie)reis gaat verder naar Snæfellsnes waar je zwarte zandstranden, ruige kliffen en bijzondere lavarotsen kunt bezoeken.

Deze (familie)reis is zeer geschikt voor een voorjaars- of herfstvakantie en een vakantie met je familie. Voor alle leeftijden zijn onderweg verschillende activiteiten en excursies te doen. Voor deze reis is een bezoek aan de geothermische baden van Krauma inbegrepen. Ben je nog niet in Zuid IJsland geweest? Deze reis is prima te combineren met de voorbeeldreis Gletsjers en Vulkanen!

Dag tot dag programma

Van de verborgen parels op dit unieke eiland tot de adembenemende panorama’s van de ruige natuur, het dag tot dag programma van Aurora Reizen is ontworpen om een balans te bieden tussen ontspanning, avontuur en culturele verrijking.

Laat je leiden door onze uitgestippelde routes die ervoor zorgen dat je het maximale uit elke dag haalt, terwijl je genoeg ruimte hebt om zelf te verkennen en persoonlijke herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Uiteraard is het mogelijk om het dag tot dag programma naar eigen wens aan te passen, wij adviseren hier graag in. 

Dag 1: Keflavik – Borgarfjörður vallei (ca. 150 km)
Vanaf Schiphol vlieg je naar de internationale luchthaven Keflavik waar een huurauto voor je klaar staat. Je rijdt langs Reykjavik richting Borganes. In het vriendelijke stadje Borganes kan je boodschappen doen in de Bónus supermarkt om vervolgens via de Borgarfjörður vallei naar je accommodatie te rijden.

Dag 2: Borgarfjörður vallei
Vandaag heb je een dag om de Borgarfjörður vallei te verkennen. Je kunt daar de prachtige Hraunfossar watervallen bezoeken. Het water stroomt door allerlei kieren en gaten van een hoger gelegen lavaveld in een kloof. De totale wijdte van de Hraunfossar watervallen is bijna 900 meter! Het naast gelegen Barnafoss is ook zeker de moeite waard om te zien. Voor een avontuur onder de grond kan je de Vidgelmir grotten bezoeken. Samen met een gids maak je een wandeling door de grootste lavagrot van IJsland. Wil je liever een wandeling bovengronds maken? Dan is Husafell zeker de moeite waard om te bezoeken. De berkenbossen, lavavelden en omliggende bergen maken dit gebied tot een uniek wandelparadijs. En wat is nou lekkerder om na een inspannende dag, heerlijk te ontspannen in een geothermische spa. Dus neem je badkleding mee!

Dag 3: Borgarfjörður – Stykkishólmur (ca. 140 km)
We gaan richting het noorden, naar het schiereiland Snaefellsnes, ook wel “IJsland in het klein” genoemd. Op Snaefellsnes kan je prachtige kustlijnen bekijken met zwarte zandstranden en grillige rotspartijen en wandelen door de lavavelden. Het dorpje Stykkishólmur heeft een prachtige natuurlijke haven en een enkele musea. Vijf kilometer voor Stykkishólmur kan je nog een wandeling maken naar de top van de 73 meter hoge rots Helgafell. Bovenop de rots heb je een prachtig uitzicht en zie je nog de restanten van een eeuwenoude kapel.

Dag 4: Stykkishólmur
Je hebt de hele dag de tijd om Snæfellsnes te bezichtigen. Zo kan je de vulkaankrater Saxhóll beklimmen of de zwarte zandstranden en grillige lavarotsen van Djúpalónssandur bezoeken. Of bekijk de gekleurde stranden van Ytri Tunga en spot de zeehonden die hier liggen te luieren. De kustwandeling tussen Arnarstapi en Hellnar is ook zeer de moeite waard. Je wandelt door een lavaveld langs de kust. Onderweg zie je basaltrotsen en kliffen waar vele zeevogels in de zomer broeden. In Grundarfjörður kan je in de wintermaanden van december tot april mee met een boottocht om orka’s te spotten. De orka’s komen elk jaar in de baai van Grundarfjörður zich te goed doen aan de haringen die hier in grote getale zijn.

Dag 5: Stykkishólmur – Reykjavik (ca. 170 km)
Je reist naar Reykjavik waar je de tijd hebt om de stad te verkennen. Je kunt de Hallgrimskirkja bezoeken en genieten van de uitzicht over Reykjavik, of een wandeling maken langs de haven naar Púfa voor een mooi uitzicht over de haven en de stad. Onderweg kan je nog een stop maken bij Bryggjan Brugghús brouwerij om één van de speciaal bieren te proeven. ’s Avonds kan je heerlijk in één van de vele restaurants dineren en voor de liefhebber kan je uitgaan tot in de vroege uurtjes.

Dag 6: Reykjavik – Amsterdam
Het is tijd om afscheid te nemen van IJsland. Je rijdt naar de internationale luchthaven van Keflavik. Je levert de huurauto in op het vliegveld en vliegt terug naar Amsterdam.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

Familiereis West is Best

v.a. €875 p.p.

(bij twee personen)

6 dagen

(meer of minder mogelijk)

West IJsland

Reisgebied

Alle seizoenen

Reisperiode

Inclusief

Overnachtingen: 5 overnachtingen in guesthouses en kleinschalige hotels op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers met gedeelde douche en toilet

Autohuur: 5 etmalen autohuur

Verzekering: CDW, inclusief onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting en airport surcharge (voorwaarden autohuur IJsland).

Overig: Uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart en reisgids (één per auto).

Exclusief

Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. (Aurora Reizen biedt de mogelijkheid om de vliegreis optioneel bij te boeken)*

Overige maaltijden

Brandstof auto

Toeslag extra bestuurder

Reserveringskosten (€25,-)

Reisverzekering, annuleringsverzekering en afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW (voorwaarden autohuur IJsland)

Reisvoorstel aanvragen

*Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 375,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost..

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven