Trustpilot

Home > IJsland

The Westfjords Way

The Westfjords Way

Prijs

op aanvraag

6 dagen

(aanpasbaar)

West IJsland

Reisgebied

mei - september

Reisperiode

De ultieme aanvulling op je reis

De Westfjorden heeft zijn eigen ringweg, ook wel ‘The Westfjords Way’ genoemd. Alleen deze ringweg kronkelt langs vele fjorden en gaat over verschillende hooglanden. Een rondreis door de Westfjorden is de ultieme aanvulling op je reis door IJsland. De ongerepte natuur, stilte en ruimte maakt dit gebied tot een ‘must see’ voor de echte natuurliefhebber. De Westfjorden wordt vaak overgeslagen en dat is zonde. De fjorden zijn één van de spectaculairste landschappen van IJsland en is niet voor niets zeer geliefd bij de IJslanders. De onderstaande dagprogramma is een voorbeeld, je kunt de reis aanpassen op je eigen tempo.

Dag tot dag programma

Van de verborgen parels op dit unieke eiland tot de adembenemende panorama’s van de ruige natuur, het dag tot dag programma van Aurora Reizen is ontworpen om een balans te bieden tussen ontspanning, avontuur en culturele verrijking.

Laat je leiden door onze uitgestippelde routes die ervoor zorgen dat je het maximale uit elke dag haalt, terwijl je genoeg ruimte hebt om zelf te verkennen en persoonlijke herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Uiteraard is het mogelijk om het dag tot dag programma naar eigen wens aan te passen, wij adviseren hier graag in. 

Dag 1: Staður – Norðurfjörður/ Djupavik (ca. 220 km)
De rit naar Norðurfjörður gaat voornamelijk over gravelwegen. Onderweg kom je langs slechts enkele dorpjes. De zijroute naar het dorpje Drangnes is de moeite waard. In het dorpje zijn bij de haven een aantal hot tubs neergezet, waar je gebruik van kan maken. In Norðurfjörður zijn naast enkele huizen, ook een tankstation, restaurant en een minimarkt aanwezig. Enkele kilometers verder kom je aan bij een uniek gelegen zwembad waar je na een lange reisdag heerlijk kan ontspannen in het aangename warme water. In het afgelegen Norðurfjörður ervaar je de rust en stilte middenin het prachtige natuurschoon!

Dag 2: Norðurfjörður – Ísafjörður (300 km)
De lange rit naar Ísafjörður brengt je langs vele fjorden. Onderweg kom je enkele boerderijen tegen, maar je waant je voornamelijk midden in de natuur en rust. De fjorden zijn vrij smal en bieden prachtige uitzichten over het water en omliggende bergen. Naast vele (zee)vogels heb je ook kans om zeehonden onderweg te zien. Tevens zijn de Westfjorden de beste plek op IJsland om walvissen vanaf land te kunnen zien.

Dag 3: Ísafjörður
Vandaag kan je de omgeving van Ísafjörður ontdekken. Vanuit Ísafjörður en Bolungarvík zijn diverse excursiemogelijkheden, zoals kajakken in een fjord, of een boottrip maken naar het afgelegen schiereiland Hornstrandir. Met een beetje geluk zie je een poolvos! In de omgeving van Ísafjörður zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Ísafjörður is een levendig stadje met verschillende cafés, restaurants en een micro brouwerij. Voor de boodschappen kan je terecht bij de Bónus supermarkt.

Dag 4: Ísafjörður – Patreksfjörður/ Breiðavík (200 km
De adembenemende rit naar Patreksfjörður ervaar je het fjordenlandschap. Je duikt diepe fjorden in en slingert vervolgens over kale hoogvlaktes. Onderweg kom je enkele vissersdorpjes tegen en één van de mooiste watervallen van IJsland. De prachtige Dynjandi waterval valt in totaal 100 meter naar beneden en waaiert 60 meter breed uit over de rotsen.

Dag 5: Patreksfjörður / Breiðavík
De kliffen van Látrabjarg zijn de grootste vogelkliffen van Europa. Op het hoogste punt is de klif 441 meter hoog. De totale lengte van de kliffen is 14 kilometer. Naast de papegaaiduiker nestelen hier miljoenen andere zeevogels. De kliffen zijn steil, hoog en de randen zijn soms broos. Enige voorzichtigheid is dus geboden. Naast de kliffen kan je ook een paar bijzondere stranden bezoeken, waarvan het ‘rode’ zandstrand Rauðasandur het meest bijzonder is.

Dag 6: Patreksfjörður / Breiðavík – Stykkishólmur
Je verlaat de Wesfjorden met de veerboot naar Stykkishólmur. Tijdens de overtocht vaar je langs vele eilandjes en heb je mooie vergezichten over de Breiðafjörður.

Ervaringen

Samenvatting

Details & Prijzen

The Westfjords Way

Prijs

op aanvraag

6 dagen

(meer of minder mogelijk)

West IJsland

Reisgebied

mei - september

Reisperiode

Inclusief

Overnachtingen: 5 overnachtingen in guesthouses en kleinschalige hotels op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers met gedeelde douche en toilet

Autohuur: 5 etmalen autohuur

Verzekering: CDW, inclusief onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting en airport surcharge (voorwaarden autohuur IJsland).

Overig: Uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart en reisgids (één per auto).

Exclusief

Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. (Aurora Reizen biedt de mogelijkheid om de vliegreis optioneel bij te boeken)*

Overige maaltijden

Brandstof auto

Toeslag extra bestuurder

Reserveringskosten (€25,-)

Reisverzekering, annuleringsverzekering en afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW (voorwaarden autohuur IJsland)

Reisvoorstel aanvragen

*Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 375,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost..

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven