Trustpilot
Home > Informatie > Verzekeringen

Verzekeringen

Wanneer je op vakantie gaat wil je onbezorgd genieten van je vakantie, maar er kan altijd wel wat gebeuren. Aurora Reizen stelt daarom een reisverzekering verplicht.

Kortlopende reisverzekering

Aurora Reizen werkt nauw samen met de Europeesche Verzekeringen A.S.R. . Met de standaard reisverzekering ben je al goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn, welke 24 uur per dag bereikbaar is. Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk schade maakt aan je logiesverblijf. Of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt. Je kunt de standaard verzekering verder uitbreiden met dekkingen die je reisverzekering nog beter laten aansluiten op jouw wensen.

Annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering is het raadzaam om een goede annuleringsverzekering te nemen. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat je halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens jouw vakantie. Je kunt kiezen om iedereen of een gedeelte van het reisgezelschap te laten verzekeren.

Auto afkoop eigen risico verzekering

Als je een auto huurt bij Aurora Reizen ben je altijd standaard verzekerd voor:

 • CDW (Collision Damage Waiver)
 • TP (Theft Protection)
 • PAI (Personal Accident Insurance)

De IJslandse CDW is een standaard wettelijke verplichte verzekering met een hoog eigen risico (vanaf ISK 195.000 tot ISK 375.000 afhankelijk van klasse huurauto). Ook gelden er veel uitsluitingen, waarvoor je voor hoge kosten kan komen te staan. Om je aanvullend te verzekeren zijn de volgende mogelijkheden bij Aurora Reizen beschikbaar.

Bij boeking vooraf in Nederland een afkoop eigen risico cascoverzekering

Je kunt bij het boeken vooraf een extra Auto Cascoverzekering afsluiten. De Auto Cascoverzekering dekt het eigen risico af en vergoedt tevens schade aan ruiten, schade ontstaan bij achteruitrijden, schade door bevriezing/oververhitting van leidingsysteem, schade aan onderzijde incl. banden/wielen, dakschade door laaghangende objecten en schade aan interieur (met in acht name van het maximaal verzekerd bedrag). Naast deze voordelen is repatriëring van het voertuig bij voortijdige terugkeer verzekerd. Mocht er iets onderweg gebeuren, dan reken je ter plekke af. Na terugkomst in Nederland dien je een claim in bij De Europeesche Verzekeringen. Voordeel van deze verzekering is dat je beter verzekerd bent dan een SuperCDW verzekering voor een lagere prijs. Kortom extra zekerheid boven op de verplichte standaardverzekering. De Auto Casco verzekering van De Europeesche kan alleen voorafgaand aan je reis geboekt worden, en alleen in combinatie met een via ons geboekte autohuur. Het is dan niet nodig om een SuperCDW bij de autohuurder af te sluiten. Wij helpen je graag bij de keuze.

Optioneel:

SADW (sand & Ash Damage Waiver). In de loop der jaren zijn er op IJsland veel vulkaanuitbarstingen geweest. Dat heeft er voor gezorgd dat er as en grote zwartzandvlaktes (sandur) zijn ontstaan in met name Zuid IJsland. Tijdens hevige stormen kan het voorkomen dat de lak van je auto door zand en as ernstig beschadigd raakt. Je kunt hier vooraf of ter plekke bij Höldur Europecar een extra zand en as schadeverzekering afsluiten. De kosten voor SADW verzekering bedraagt € 12,- per dag bij een personenwagen tot € 16 per dag bij een terreinwagen of minibus.

Vooraf of ter plekke bij autoverhuur extra meeverzekeren

 • SuperCDW (verlaagde eigen risico t.o.v CDW, uitsluitingen blijven wel van kracht)
 • GP (Gravel Protection)
 • ZERO (geen eigen risico)
 • MEDIUM package (standaard verzekering aangevuld met SuperCDW en GP)
 • PREMIUM package (MEDIUM package aangevuld met SADW en ZERO)
Deze verzekeringen zijn duurder dan de Auto Casco verzekering van De Europeesche Verzekeringen. Als je niet voor een Auto Casco verzekering kiest, kan je voor een van bovenstaande verzekeringen en/of pakketten kiezen. Voor kosten van de betreffende verzekeringen en/of pakketten kan je contact op nemen met Aurora Reizen. Wij helpen je graag bij jouw keuze.

Algemene voorwaarden

 • De minimumleeftijd om een auto te mogen huren is 20 jaar, voor sommige categorieën 23 jaar.
 • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
 • Gratis ophaal- en wegbrengservice van één persoon in Reykjavik tussen accommodatie en verhuurbedrijf
 • Voor auto’s met 9 passagiers (incl. bestuurder) of meer moet je in bezit zijn van een groot rijbewijs.
 • Voor het huren van een auto moet de hoofbestuurder in het bezit zijn van een creditcard. De creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder.
 • Rivierdoorsteken zijn nooit verzekerd. Niet middels een Auto Cascoverzekering en ook niet met een verzekering ter plekke. Een rivierdoorsteek is geheel op eigen risico en dient voorzichtig te gebeuren.
 • Met een personenwagen (2WD en een enkele 4WD) mag je niet op F-gemarkeerde wegen, de Kjölur nr. 35 en de Kaldidalur nr. 550 rijden. Bij overtreding riskeer je een boete van ISK 100.000.
Scroll naar boven