Trustpilot
Home > Paardrijden in IJsland

Paardrijden IJsland

Paardrijden in IJsland is een unieke ervaring die diep geworteld is in de IJslandse cultuur en geschiedenis. De IJslandse paarden, bekend om hun kleine formaat, maar sterke bouw, zijn een afstammeling van de paarden die door de Vikingen meer dan 1000 jaar geleden naar IJsland werden gebracht. IJslandse paarden zijn geliefd om hun vriendelijke karakter, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren ruiters. Paardrijden in IJsland biedt de ideale gelegenheid om de adembenemende landschappen van dit land te verkennen. Van uitgestrekte lavavelden tot majestueuze bergen, onderweg kom je de mooiste plekken tegen. De ritten worden aangepast aan de vaardigheden van de rijders, zodat iedereen ontspannen geniet van de tocht. Er zijn verschillende mogelijkheden om te gaan paardrijden, variërend van dagtochten tot meerdaagse avonturen door afgelegen gebieden. Om jou goed op weg te helpen, hebben we prachtige reizen samengesteld. Deze voorbeeldreizen kunnen helemaal op jouw reistempo en interesses aangepast worden. Een paardrijtocht is perfect om het pure IJsland te ervaren. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Mei – sept
Vanaf
p.p.

Reisdagen

6 dagen

Inbegrepen

 

Apr – Okt
Vanaf
p.p.

Reisdagen

2 uur

Inbegrepen

 

Mei – Sep
Vanaf
p.p.

Reisdagen

3-5 uur

Inbegrepen

 

Bijzondere paardrijtochten in IJsland

Tijdens de paardrijtocht Diamond Circle verken je het prachtige noorden op een IJslands paard. De meerdaagse tour begint bij het Farm Guesthouse in Saltvik, gelegen in het noorden van IJsland. Dit gebied biedt een unieke omgeving om te verkennen te paard. Het noorden staat bekend om zijn vulkanische gebieden, schitterende groene valleien, indrukwekkende watervallen en adembenemende landschappen. Tijdens de rit ga je continu verrast worden door de uitgestrekte panorama’s. Optioneel kun je de tour uitbreiden met een walvisexcursie, een absoluut hoogtepunt van IJsland.

Verken tijdens de paardrijtocht Seaside de noordelijke kustlijn van IJsland. Vertrekkend vanuit de Saltvik Farm Guesthouse, rij je ongeveer 2 uur langs de prachtige kustlijn nabij Húsavík. Tijdens de rit geniet je van adembenemende uitzichten over de Skjálfandi baai, bekend om de grootste walvispopulatie ter wereld. Onderweg zie je imposante bergen, terwijl je door weelderig groene landschappen rijdt. Bij aanvang van de tour geeft de gids alle benodigde informatie. We streven ernaar om de perfecte match te vinden tussen ruiter en paard. Deze dagtocht is geschikt voor zowel beginners als ervaren ruiters. Kortom, paardrijden in IJsland biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring met prachtige paarden en natuur, maar ook een onderdompeling in de IJslandse cultuur en geschiedenis. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Scroll naar boven
× Stel je vraag