Vulkanenreis Lava en Vulkanen

De vulkanenreis Lava en vulkanen neemt je mee naar de spectaculaire vulkaanuitbarsting op het Reykjanes schiereiland. Een ‘once-in-a-lifetime’ ervaring. Deze reis is uitstekend te combineren met één van onze andere reizen.

Lava en Vulkanen

De reis begint op het vulkanische schiereiland Reykjanes waar de vulkaan; Gerdingadalir is gelegen. De vulkaan is op 19 maart begonnen met uitbarsten en sindsdien stroomt er lava uit de kraters naar de omliggende vallei. Het unieke van deze vulkaan is dat je het van dichtbij kan meemaken. De lavastroom is rustig en er zijn bijna geen aswolken, dit in tegenstelling van de in 2010 uitgebarsten vulkaan Eyjafjallajökull.

Vulkanisch schiereiland Reykjanes

Op het vulkanische schiereiland Reykjanes waar de vulkaan is gelegen zijn meer vulkaankraters zichtbaar. Keilir, niet ver van de huidige vulkaanuitbarsting is de bekendste. Op verschillende plekken in Reykjanes zijn geothermische gebieden te vinden waar het pruttelt en borrelt. Als je niet genoeg krijgt van de vulkaanuitbarsting kan je deze natuurlijk vaker bezoeken. Maar je kunt ook een dagtrip maken naar een ander gebied van IJsland. Een dagtrip naar de zuidkust, de Golden Circle of Snæfellsnes behoort tot één van de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Dag 1: Keflavik - Reykjavik (ca. 55 km)
Vanaf Schiphol vlieg je naar de internationale luchthaven Keflavik waar een huurauto voor je klaar staat. Je rijdt via de zuidzijde van het schiereiland Reykjanes richting Hveragerði. Onderweg kan je een duik nemen in de thermische baden van Blue Lagoon of een stop maken bij het geothermisch gebied van Seltún waar het borrelt en pruttelt.
Dag 2: Bezoek aan de vulkaanuitbarsting (ca. 250 km)
Vandaag bezoek je hét hoogtepunt waarvoor je naar IJsland bent gereisd. Vanuit Reykjavik ben je binnen drie kwartier op de plek waar de wandeling naar de Geldingadalir begint. De wandeling is 3,5 km lang (dezelfde route terug) en slingert door een lavaveld en over enkele bergen. Na circa anderhalf uur wandelen kom je aan bij de vulkaan waar je kan genieten van het spectaculaire natuurgeweld. Ter plaatse van de vulkaanuitbarsting zijn reddingwerkers aanwezig.
Dag 3: Dagtrip vanuit Reykjavik
Heb je nog niet genoeg gekregen van de vulkaanuitbarsting, dan kan je vandaag natuurlijk weer de Geldingadalir vulkaan bezoeken. Wil je wat anders zien? Vanuit Reykjavik zijn tal van dagtrips te maken. Je kunt een trip maken naar de ruige IJslandse zuidkust, de Golden Circle of naar het schiereiland Snæfellsnes. Wij geven je graag tips over de plekken die je niet mag missen. ’s Avonds kan je in een gezellig café of restaurant nog nagenieten van je IJsland avontuur.
Dag 4: Reykjavik – Amsterdam
Je spectaculaire IJsland avontuur komt ten einde. Je levert de huurauto in op het vliegveld van Keflavik en vliegt terug naar Amsterdam.

Foto's

Praktische Informatie

Bezoek aan vulkaan

De wandeling naar de Gerdingadalir vulkaan duurt ongeveer 1,5 uur (dezelfde route terug) en is op geaccidenteerd terrein, ca. 250 hoogtemeters. Om veilig en goed voorbereid de wandeling te maken geven wij je een checklist mee en een kaart waar de wandelroute staat aangegeven.

Ga altijd goed voorbereid op weg. IJsland is een eiland, gelegen in de noordelijke Atlantische oceaan, waar het weer plotseling kan omslaan. Zorg voor de juiste kleding en schoenen. Neem daarnaast voldoende eten en drinken mee. Onderschat nooit de risico’s met het betreden van het gebied waar een actieve vulkaan aanwezig is. Kijk op safetravel.is voor de laatste ontwikkelingen en volg de regels van de (plaatselijke) autoriteiten.

Vervoer

Op het vliegveld staat je huurauto klaar. Aan het einde van de reis lever je de huurauto op de luchthaven van Keflavik weer in. De vanaf prijs is berekend voor een categorie B/B1 huurauto (2WD, Compact class). Ga je deze reis in de winter maken (november tot half april), dan bieden wij uitsluitend een 4WD auto aan.

Accomodatie en maaltijden

De vanaf prijs is berekend voor 2 personen op basis van een standaard overnachting (2-persoonskamer met eigen douche en toilet), inclusief ontbijt. Je overnacht in het centrum van Reykjavik, op loopafstand van de meeste winkels restaurants, cafés, musea en overige bezienswaardigheden.

Je hebt voor deze reis ook de keuze om te overnachten in de categorie Luxe. Kijk voor meer informatie over categorieën van de overnachtingen en overige bij praktische informatie.

Kaart

Kaart vulkanenreis Lava en Vulkanen

Wat is inbegrepen in de reis:

  • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.*
  • 3 overnachtingen in hotel op basis van logies en ontbijt in 2-persoonskamers met eigen douche en toilet.
  • 3 etmalen autohuur Geysir of Höldur (Europcar), afhankelijk van prijs en beschikbaarheid. Inclusief onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en CDW. (voorwaarden autohuur IJsland).
  • uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart (één per auto).

Wat is niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • brandstof auto
  • extra bestuurder
  • reserveringskosten (€25,-)
  • reis-, annulerings- en cascoverzekering of Super-CDW (voorwaarden autohuur IJsland)

 *Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 350,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost. Een vrijblijvende optie is mogelijk bij ontvangst van de data, namen zoals in het paspoort en geboortedata.

Prijs informatie:

Soort reis: individuele reis
Duur: 4 dagen
Prijs vanaf: € 800,- p.p. incl. vlucht
(bij twee personen)
Reisperiode: Alle seizoenen

Prijs is op basis van een standaard kamer. Wil je liever luxe overnachtingen of een upgrade van de auto, laat het ons weten! Deze reis is uitstekend te combineren met één van onze andere reizen. 

Offerte aanvragen

Maatwerk

Dit is een voorbeeldreis en kan helemaal voor jou op maat gemaakt worden.

Bekijk alle reizen naar Zuid-IJsland