Trustpilot

Home > Specials

Cruise naar Groenland en de Noordpool

Cruise naar Groenland en de Noordpool

Ervaar de arctische wereld vanaf zee. 

Prijs

Op aanvraag

6 - 14 dagen

(meer of minder mogelijk)

Divers

Reisgebied

mei - september

Reisperiode

Ontdek Groenland en de Noordpool

Naast dat je IJsland, Groenland en Faeröer Eilanden kan ontdekken, kan je deze landen (met daarbij Spitsbergen) ook over zee bewonderen. Ervaar met Expeditie cruises naar Groenland en de Noordpool, de arctische wereld vanaf zee. 

Albatros Expeditions
Aurora Reizen wil jou graag beide mogelijkheden aanbieden, maar wel met onze eigen visie. Zoals je in IJsland zoveel mogelijk in kleinschalige en familie gerunde accommodaties verblijft, willen wij jou ook voor cruises en expedities de persoonlijke en kleinschalige ervaring aanbieden. Daarom werkt Aurora Reizen uitsluitend samen Albatros Expeditions. Dit familie gerunde bedrijf biedt de reizigers persoonlijke, actieve en educatieve reizen aan.

De reizen zijn meer dan alleen cruises, het zijn expeditiereizen. Je blijft niet alleen aan boord, maar je ontdekt de regio ook per RIB boot en op het land. Op de boot, welke speciaal is ontworpen om op zeeën rond de poolgebieden te kunnen varen, zijn deskundigen die je graag vertellen over de regio en helpen met het spotten van het rijke dierenleven onderweg.

Daarnaast biedt Albatros een uitstekende kwaliteit eten, gastvrijheid en verblijf je in mooie kamers opgedeeld in verschillende klassen.

Expeditie cruises Groenland en Spitsbergen

De noordpool kan je in verschillende regio’s opdelen. De expeditiereizen van Albatros worden voornamelijk uitgevoerd rond Groenland en Spitsbergen.

Groenland

Als je aan Groenland denkt, denk je aan de grootste ijskap van de Noordpool. Dat is ook niet zo gek als je nagaat dat 85% van Groenland onder een ijslaag ligt van maximaal 3 km. Het is de één na grootste ijsmassa ter wereld. Naast deze massieve ijskap heeft Groenland nog veel meer te bieden zoals; fjorden, valleien, gletsjers en ijsbergen. Zuid- Groenland heeft misschien wel de meest gevarieerde landschappen van het hele land te bieden. Door de zuidelijke ligging is Zuid-Groenland verrassend groen. Zo zijn er uitgestrekte weides te vinden waar de schapen in de zomer grazen, grillige bergen die het landschap domineren en de meest mooie dorpjes met idyllisch gekleurde huisjes. Eén van de bekendste plekken van Groenland ligt een stuk noordelijker bij het stadje Ilulissat. Dankzij het naastgelegen ijsfjord drijven hier gigantische ijsbergen verder de zee in, een prachtig uitzicht.

Spitsbergen

Spitsbergen is één van noordelijkste plekken op aarde waar het hele jaar door mensen wonen. Je ervaart hier het echte leven in een poolgebied. Een bezoek aan de Noordpool is een waardevolle toevoeging aan je reisleven; ongelofelijke diversiteit aan landschappen en dierenrijk. Hier vind je de welbekende ijsbeer en walrussen, die hun rijk delen met zeehonden, walvissen, muskusos, rendieren en vossen. Wandel door unieke flora die een paradijs is voor alle fotograaf- en natuurliefhebbers.

Blader online door de brochure voor het ruime aanbod aan expeditie cruises in het Noordpoolgebied. Wij helpen je graag bij het nemen van de juiste keuze voor een onvergetelijke expeditie cruise door de adembenemende natuur van Groenland en Spitsbergen. Een ‘once in a lifetime’ ervaring

Ervaringen

Reisvoorstel aanvragen

*Voor het bijboeken van een internationale vlucht Amsterdam – Keflavík v.v. berekent Aurora Reizen een stelpost van € 450,00 p.p. in het hoogseizoen (juni t/m augustus) en € 375,00 p.p. in het laagseizoen (september t/m mei). Afhankelijk van de data en beschikbaarheid berekenen wij vervolgens een korting of meerprijs op basis van de stelpost..

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Heb je vragen? Wij helpen je graag

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Wij zijn aangesloten bij

Scroll naar boven