Trustpilot

Home > Winterreis IJsland

Winterreis IJsland

Op zoek naar een unieke winterreis naar IJsland? In de winter op vakantie gaan naar IJsland wordt steeds populairder. Vanaf half september krijg je de herfstkleuren en vanaf half oktober begint de eerste sneeuw te vallen. De laaghangende zon belicht de bergen met een goudgele gloed, wat een prachtig contrast geeft met de besneeuwde toppen. Als het echt winter wordt en het landschap wit kleurt, zijn er volop activiteiten te doen zoals een gletsjerwandeling naar een ijsgrot, met een sneeuwmobiel over een ijskap rijden of een mooie wandeling maken naar een ijzige waterval in het winterse landschap. Om jou een goed beeld te geven van de mogelijkheden, hebben we een aantal voorbeeldreizen samengesteld. Van een wintervakantie in Noord-IJsland tot een rondreis in Zuid-IJsland, een winterreis in IJsland staat garant voor een bijzondere ervaring.

Okt – Apr
Vanaf
1275
p.p.

Reisdagen

8 dagen

Inbegrepen

 

Okt – Apr
Vanaf
775
p.p.

Reisdagen

6 dagen

Inbegrepen

 

Sep – apr
Vanaf
795
p.p.

Reisdagen

6 dagen

Inbegrepen

 

Unieke rondreis in de winter

Een rondreis door IJsland in de winter staat garant voor een magische ervaring. IJsland transformeert in de winter in een betoverend landschap, van bevroren watervallen tot besneeuwde bergen. De winterse landschappen zorgen voor prachtige en unieke foto’s. In vergelijking met de zomermaanden zijn er in de winter veel minder toeristen in IJsland. Dit betekent dat je populaire bezienswaardigheden en attracties met een kleine groep gaat verkennen. Na een drukke dag neem je een ontspannend bezoek aan één van de thermische baden van IJsland, zoals de Blue Lagoon. Tijdens de wintermaanden kun je ook de lokale cultuur en tradities van IJsland ervaren, zoals het proeven van traditionele gerechten, het bijwonen van lokale festivals en het leren kennen van de gastvrije bevolking.

Ontdek het Noorderlicht

De belangrijkste reden om IJsland in de winter te bezoeken, is de Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht. Het noorderlicht is van september tot april te zien. Het noorderlicht komt in allerlei vormen en kleuren voor. De ene keer zie je vage strepen aan de horizon, de andere keer dansen de kleuren van het noorderlicht door de lucht. Onze winterreizen zijn echte noorderlichtreizen, zo geven wij je tips voor de jacht naar het noorderlicht en kunnen wij accommodatie boeken op afgelegen plekken waar het noorderlicht het best zichtbaar is.
Winterreis IJsland
Scroll naar boven