Trustpilot

Blogs >  

Zomer in IJsland

Zomer in IJsland

De zomer van IJsland is kort, maar de dagen zijn lang. De middernachtzon lijkt te zorgen voor eindeloze dagen, helemaal donker wordt het niet.

De temperaturen worden aangenaam en de natuur komt uit zijn winterslaap. De zomer van IJsland is kort, maar de dagen zijn lang. De middernachtzon lijkt te zorgen voor eindeloze dagen, helemaal donker wordt het niet. De zomer is het populairste seizoen, vroeg boeken is daarom een must. Voor een rondreis met een auto zijn dit ook de beste tijden, de meeste wegen zijn goed bereikbaar en je kunt alle uithoeken van het land ontdekken.

Evenementen en festivals

Bij de eerste zonnestralen en aangename temperaturen zijn de terrassen in Reykjavik overvol. IJslanders zijn graag buiten en dat merk je natuurlijk het meest in de zomer. Door het hele land worden in deze maanden evenementen en festivals georganiseerd.

Voorjaar en najaar

In de overgangsmaanden april, mei en september zijn de hooglandroutes afgesloten en is er minder toerisme. De dagen zijn frisser en sneeuw is niet uitgesloten. Vanaf september heb je kans om het noorderlicht te zien. De herfstkleuren geven het IJslandse landschap nog een extra contrast.

Bekijk onze reizen

info@aurorareizen.nl

06 28 25 49 34

Scroll naar boven